Další rady a tipy

Nové způsoby vázání kravatových uzlů. Ano či ne?

Čas od času se objeví nový typ vázání kravatového uzlu. Některé návrhy jsou zdařilé a možná i hezké. Další jsou spíše pokusem vymyslet něco jiného, nového, bez ohledu na vzhled. I u těch hezkých je ovšem nutno brát v potaz, jak bude muž vypadat a co mu hrozí, když si takový uzel bude vázat.

Podstata kravatového uzlu

Kravatový uzel je v současné době vnímán jako nedílná součást společenského nebo pracovního outfitu mužů. Společnost je naučená na určitý obvyklý způsob vázání a jakákoli odchylka je ihned okolím hodnocena. Někdy pozitivně, někdy negativně. Uhýbat od obvyklých způsobů se nemusí vyplatit. Oblékáme se podle pravidel společenské etikety, ve firmách či na úřadech existuje dress code a při společenských událostech jsme navyklí na naučený standard. Proč bychom si tedy nemohli uvázat na kravatě jiný uzel?

Co prostředí, to jiný význam kravaty

Pokud si uvážete jiný model kravatového uzlu, než je obvyklé, můžete počítat s tím, že to okolí vždy zaregistruje. Ale taktéž je třeba vzít v úvahu reakce při určitých událostech:

 

Manažer na obchodním jednání – na obchodního partnera může uzel působit příliš okázale, extravagantně či jako nevhodný pro pracovní jednání. Na podvědomé rozhodování obchodního partnera, zda s vámi uzavře obchodní spolupráci či ne, to může mít negativní vliv. Proto se držte střídmých stylů a vzorů.

Manažer v kolektivu – část pracovního kolektivu může ocenit novinku v podobě nového uzlu, část ne. Nicméně podstata oblékání do zaměstnání je dodržování předepsaného dress codu nebo nošení obvyklého oblečení. Toho si všímají i nadřízení. Pokud vaše odměny určuje nadřízený, počítejte i s těmi negativními reakcemi.

Maturant ke zkoušce – cílem maturanta je uspět u zkoušek a dostat do ruky maturitní vysvědčení. Pokud již víte, že se novinky u někoho setkají s pozitivním ohlasem a u některých naopak s negativním, vynechejte tento módní prvek. Záleží vám přece na úspěchu. Proto neprovokujte a netestujte zkušební komisi z řad profesorů. Vsaďte na osvědčené a můžete si být jisti, že vám oblečení pomohlo a neuškodilo.

Společenská událost – může to být svatba, ples, oslavy narozenin, promoce a jiné. Při těchto událostech je podstatou být hezky a vhodně oblečen, protože jste byli na událost někým pozváni. Máte-li potřebu se od ostatních odlišit, můžete volit jakýkoliv nový prvek pánské společenské módy. Jediné, co vám hrozí, je kritika od lidí, kteří nemají pochopení pro novinky nebo extravagantní prvky oblečení.

Různé návrhy vázání kravatových uzlů z celého světa

Nové formy kravatových uzlů ANO, či NE?

Pokud se budete rozhodovat, zda si uvázat nějaký nový typ kravatového uzlu, zamyslete se pouze nad tím, pro jakou událost se oblékáte, co je vaším cílem a čeho chcete dosáhnout.

Nikdo vám nemůže bránit, abyste si uvázali kravatu podle svého vlastního uvážení. Dbejte ovšem na to, že chlap má zůstat chlapem a neměl by působit jako kosmonaut. Pokud se budete později na sebe dívat na fotografiích nebo videu z dané události, mohli byste mít tento pocit také.

S klasickým kravatovým uzlem budete vypadat vždy skvěle a nikdy nebudete mít pochyb, že uspějete. Z jakých barevných variant a vzorů pánských kravat můžete vybírat, se podívejte na e-shop www.BandiVamos.cz.

Jaký máte názor na uplatnění nových modelů kravatových uzlů vy? Napište mi na Facebook.

Andrej Bandi Vámoš

Akce

Oblečte ženicha zcela zdarma

Oblečte ženicha zcela zdarma

Věděli jste, že u BANDI můžete obléct ženicha úplně zdarma? Stačí, když využijete jedinečné akce 3+1 nejdražší ZDARMA. Ušetříte tak tisíce korun.

Čtěte více