Ženich

Jak obléknout ženicha a neudělat z něj panáka. To nejdůležitější, co by měla vědět nevěsta

Každá budoucí nevěsta chce mít na své svatbě toho nejhezčího ženicha. A udělá pro to hodně. Inspiraci hledá i na internetu a prohlíží si svatební outfity. A samozřejmě zahraniční stránky, nejlépe ty italské. Ty jsou přece nejlepší. Navíc má nevěsta záruku, že to nikdo jiný nebude na svatbě mít. Výsledky takového postupu jsou někdy katastrofální. Ovšem zjištění přijde až po svatbě. A to je už pozdě. V čem je tedy ten problém?

Ženich v očích nevěsty – ten můj bude ze všech nejhezčí

Pro nevěstu je to jeden z nejvýznamnějších dnů v jejím životě. Věnuje přípravě svatby spoustu času a dělá vše pro to, aby byla její svatba nejkrásnější. Sbírá informace, kde to jen jde. Jeden ze zdrojů informací je dnes pochopitelně internet. A právě tam objevila nevěsta snímky italského fotografa, který nafotil propagační fotografie pro módní časopis na téma svatba. Samozřejmě za asistence modelek a modelů, kteří splňují jakési všeobecné normy krásy daleko vzdálené realitě.

Ženich na snímcích je snědý italský typ s černými vlnitými vlasy. Pleť má přirozeně snědou, postavu štíhlou, v obličeji se mu kreslí ostré rysy a po tuku na těle ani památka. Na sobě má krémový vyštíhlený oblek a k tomu bílou košili a skvělou lesklou krémovou regatu. Kdo by takového ženicha nechtěl?! I naše nevěsta to tak chce mít. A tak se rozhodne, že si na svatbu opatří krémové svatební šaty a nikdo jí to nerozmluví, protože tak to viděla a tak to bude nejlepší. Výsledek?

Ne všichni ženichové mají postavu modela

Protože u nás není moc sluníčka, mnoho českých ženichů do kategorie „snědý italský typ“ nelze zahrnout. To znamená, že na nich světlý oblek nevynikne, naopak v něm budou nevýrazní. Postavou modela také spousta mužů nedisponuje. Tmavší barva obleku vždy daleko lépe skryje nedostatky, jako jsou trošku větší bříško nebo silná stehna. Vždy opticky zeštíhlí a postavy menšího vzrůstu v něm budou vypadat vyšší. Když už bude mít nevěsta štěstí a nakonec vyberou světlý oblek, bude spokojená. Ale jak dlouho?

Dokud nezjistí, že na svatbě vypadali všichni muži lépe než ženich, protože měli tmavé obleky. Dokonce i číšník, který se náhodou připletl k focení v restauraci, vyniká více než její novomanžel. Ženich byl na svatbě nevýrazný, nepůsobil mužným dojmem a svatební hosté o něm říkali, jak je „roztomilý“. Na fotkách a videu ze svatby je to vidět také. Už je ale po svatbě. Vrátit se to nedá. Dojem je rozpačitý. Nevěsta chtěla chlapa a výsledkem je pravý opak.

Když ještě ve finále nevěsta zjistí, že krémový oblek je téměř nepoužitelný pro jakékoli další události, nehodí se ani na ples, ani do práce, je z nákupu nešťastná.

Pomocí bílé regaty se ženich perfektně sladí s nevěstou

Pomocí bílé regaty se ženich perfektně sladí s nevěstou

Čeho se při oblékání ženicha vyvarovat

Abyste si později nevyčítali, že i přes dobrý záměr nedopadlo vše podle očekávání, je vhodné držet se osvědčených rad a postupů. Nejlépe u odborníků, kteří vám poradí s vhodným výběrem oblečení. A to nejen podle události, ale i podle typu muže.

Nenechávejte se unést snímky z časopisů nebo na internetu. Berte je pouze jako inspiraci, kterou ovšem vždy budete srovnávat s reálnými možnostmi a skutečnostmi. Jen tehdy nebudete zklamáni a výsledek bude nad očekávání dobrý.

Zda bude mít ženich na sobě svatební vestu či ne, rozhodujte až při fyzické zkoušce na ženichovi. Ne každému ženichovi svatební vesta sluší. V některých případech je vhodnější svatební kravata. Opět záleží na typu muže.

Pár praktických rad

Na světlý typ muže nevybírejte světlé barvy obleků. Ženich nevynikne.

Výběrem tmavého obleku nikdy nic nezkazíte. Právě naopak. V tmavém obleku ženich vždy vynikne. Podívejte se na širokou nabídku moderních obleků, které jsou vhodné jako obleky po ženicha.

Střih obleku vybírejte vždy podle jeho postavy, aby vypadal elegantně a mužně.

Nehledejte v oblečení muže odlišnost nebo originalitu. Vše bylo již dávno vymyšleno a vyzkoušeno. Jakákoli odchylka od standardu vám může spíše uškodit.

Určete si vždy předem, kam bude ženich oblek po svatbě nosit, abyste neutráceli zbytečně. Je to daleko ekonomičtější, než kdybyste kupovali oblek pouze na svatbu a pak jej nemohli využít.

  • Pokud je ženich manažerem a využije pánský oblek v práci, vybírejte pouze z matných materiálů.
  • Jestliže ženich obleky dále do zaměstnání nenosí, můžete vybírat i z lesklých látek. Tyto obleky muž po svatbě využije na večerní společenské události, například na ples, do divadla a podobně.

Přeji vám krásné chvilky na vaší svatbě.

Andrej Bandi Vámoš

Akce

Oblečte ženicha zcela zdarma

Oblečte ženicha zcela zdarma

Věděli jste, že u BANDI můžete obléct ženicha úplně zdarma? Stačí, když využijete jedinečné akce 3+1 nejdražší ZDARMA. Ušetříte tak tisíce korun.

Čtěte více