Ženich

Kecá vám budoucí tchyně do svatby? Nedejte se. Nemusí mít vždy pravdu

Nedávno byl v obchodě BANDI ženich vybírat pánský oblek na svou svatbu. A jak to obvykle bývá, měl sebou budoucí nevěstu a budoucí tchyni. Ženich už měl vybraný oblek. Takový, ve kterém vypadal dobře a cítil se pohodlně. Černý, lesklý. Dobrá volba. Blonďák prokouknul. Ale pak došlo na výběr košile a začalo být v obchodě trochu dusno.

Tchyně vymlouvala nevěstě košili v bílé barvě a trvala na výběru fialové košile. Argumentovala tím, že svatební tabule bude mít fialovou výzdobu. Všechno bude ve fialové barvě! Ubrousky, stuhy, balónky, květiny. A proto i ženich musí ladit a mít fialovou košili. Měla pravdu?

Předně je důležité pojmenovat správně styl, ve kterém se svatba uskuteční. Na jedné straně máme svatbu tradiční, v českém podání, kde jsou jistá pravidla. Na straně druhé máme svatby netradiční nebo také neformální, kde si ženich s nevěstou mohou určit cokoli a jakkoli. Například svatbu v červených teniskách. Zde se ovšem předpokládá, že s tímto budou svatební hosté obeznámeni, a že jich většina přijde obuta právě do zmíněných červených tenisek. Babičku a dědečka z toho jistě vynechají. Stačí, když bude v teniskách většina hostů. Není podmínkou, že takto musí být obuti všichni.

Bílou regata podtrhne váš slavnostní vzhled a ještě se díky ní sladíte s nevěstou

Bílou regata podtrhne váš slavnostní vzhled a ještě se díky ní sladíte s nevěstou

Ptal jsem se paní – budoucí tchyně, v jakém pojetí bude jejich svatba koncipována. Odpověděla mi, že v tradičním stylu, jak je u nás v Česku zvykem. V takovém případě je volba fialové košile pro ženicha nevhodná. Ženich se v žádném případě neladí svým oblečením a doplňky s barvami svatební tabule, ale s nevěstou. A to ze dvou důvodů. Ten první je důraz na barevně sladěný pár, který ženich s nevěstou tvoří. Druhý důvod spočívá ve zcela pragmatickém vysvětlení, že ženich není kus šunky.

Doporučuji tedy tchyním, aby více dbaly na propojení barev mezi ženichem a nevěstou a nevěnovaly tak velkou pozornost svatební tabuli. Chápu, že s tím mají hodně starostí a že to stojí hodně peněz, ale žádný pár ze svatebních hostů by přece neměl být oblečen lépe. Novomanželé musí být číslo jedna. K tomu jim přispívají například honosné svatební šaty nevěsty či korsáž (květina do klopy ženichova saka). A navíc. Představa, že se díváte na fotky ze svatby a vidíte na nich sedět ženicha u svatební tabule, jak krásně splývá s ubrousky… Hotový chameleon.

Možnosti sladění barev oblečení ženicha s nevěstou

1) Nevěsta celá v bílém – jednoduchá výchozí pozice pro oblékání ženicha. Doporučuji tmavý svatební oblek, společenskou obuv s opaskem v černé barvě a bílou košili. K tomu jakoukoliv barvu svatební vesty a kravaty. Ke skvělým barvám patří například stříbrná, bordó nebo tmavě modrá. Vždy se vzorem na látce, který z vesty udělá velice slavnostní oblečení.

2) Nevěsta v šatech barvy champagne – v tomto případě ženichovi doporučuji k dokonalému sladění tmavě hnědý oblek. Nejlépe lesklý, který podtrhne slavnostní událost. Dále obuv s opaskem také v hnědé barvě a kravatu se svatební vestou v barvě champagne.

3) Nevěsta v bílých šatech s červenými doplňky – velice krásná a temperamentní kombinace barev, ke které by měl ženich zvolit tmavý oblek, obuv a opasek v černé barvě a bílou společenskou košili. K tomu svatební vestu s kravatou a kapesníčkem v barvě červené nebo bordó. Při porovnávání barev není důležitý jejich odstín, ale barevná podobnost.

Zcela nevhodnou kombinací barev je například bílý oblek, černá obuv s opaskem a černé doplňky. Nebo oblečení, které často vídáme, když si nevěsta vybere šaty v barvě champagne a přeje si ženicha oblečeného také v této barvě. To znamená oblek, košile, obuv, opasek, kravata, slavnostní vesta, vše v barvě champagne. Takto oblečený ženich vždy utrpí, protože je nevýrazný.

Jak jste byli na svatbě sladění vy? Napište mi na Facebook.

Přeji vám hodně štěstí

Andrej Bandi Vámoš

Akce

Oblečte ženicha zcela zdarma

Oblečte ženicha zcela zdarma

Věděli jste, že u BANDI můžete obléct ženicha úplně zdarma? Stačí, když využijete jedinečné akce 3+1 nejdražší ZDARMA. Ušetříte tak tisíce korun.

Čtěte více